sadsad x
asdasd
Miele Müşteri Faydalanıcı Aydınlatma Metni

MİELE ELEKTRİKLİ ALETLER DIŞ TİCARET VE PAZARLAMA LİMİTED ŞİRKETİ

MÜŞTERİ VE FAYDALANICI KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİNE YÖNELİK AYDINLATMA METNİ

 

  1. Veri Sorumlusu

 

Kişisel verileriniz, veri sorumlusu sıfatıyla İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde 420304-0 sicil numarası ile kayıtlı ve şirket merkezi  Ayazağa Mah.Mimar Sinan Sok.No:21 D Blok Seba Office Bulvard Kat:7 D.53 Sarıyer-İstanbul adresinde bulunan Miele Elektrikli Aletler Dış Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi (“Şirket”) tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere, ilgili mevzuat düzenlemeleri ve yetkili otorite kararları/duyuruları ile işbu Müşteri ve Faydalanıcı Kişisel Verilerinin İşlenmesine Yönelik Aydınlatma Metni (“Aydınlatma Metni”) çerçevesinde işlenmektedir.

 

Şirketimiz, gizliliğinizin ve kişisel verilerinizin korunmasına ilişkin endişelerinize saygı duymaktadır. Bu kapsamda Şirketimiz, kişisel verilerinizi KVKK başta olmak üzere kişisel verilerin korunmasına ilişkin tüm mevzuat hükümlerine uygun şekilde işlemekte, verilerinizin güvenli şekilde barındırılmasını sağlamakta ve olası hukuka aykırı erişimlere karşı gerekli tüm güvelik tedbirlerini almaktadır. İşbu Aydınlatma Metni ile Şirketimizin ürünleri ve/veya hizmetleri hakkındaki başvurularınız ve/veya Şirketimizin ürünlerinden ve/veya hizmetlerinden faydalanmanız yahut çalışanı olduğunuz ve ürün ve/veya hizmetlerimizden faydalanan müşterilerimizin bu doğrultudaki talepleri çerçevesinde toplanan kişisel verilerinizin hangi kapsamda işlendiği açıklanmaktadır.

 

  1. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve İşlemenin Hukuki Sebepleri

 

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla, elektronik ve/veya fiziki ortamlardan Şirketimizin genel merkez girişi, bayileri, acenteleri, anlaşmalı zincir mağazalar, yetkili servisler, matbu formlar, Şirketimizin internet siteleri ve mobil uygulamaları, çağrı / iletişim merkezi, e-posta, telefon, faks, kargo / posta, açık internet kaynakları, talep / şikayet platformları, müşteri ziyaretleri, sosyal medya ile bunlara ileride eklenebilecek sair yöntemler (kanallar) vasıtasıyla kanunlarda açıkça öngörülmesi, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması ve bulunması halinde açık rıza kişisel veri işleme şartları (hukuki sebepleri) kapsamında toplanmaktadır.

 

  1. İşlenen Kişisel Veri Kategorileriniz ve Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

 

KVKK’nın 5’inci ve 6’ncı maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde Şirketimizin ürün ve/veya hizmetlerine ilişkin başvuruların alınması, değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması (örn. teklif hazırlanması ve sunulması); doğrudan Şirketimiz ve/veya Şirketimizin acenteleri, bayileri, yetkili servisleri yahut anlaşmalı zincir mağazalar vasıtasıyla bireysel ve kurumsal satış ve satış sonrası destek (örn. sevkiyat, montaj, kurulum, tamir, garanti, iade) yönetimi; internet sitesi üyelik kaydının gerçekleştirilmesi, güncellenmesi ve iptali ile üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi (örn. ürün hizmet yorumlarının sitede yayımlanması); internet sitesi ziyaretçileri bakımından internet sitesinin doğru çalışmasını sağlamak, güvenliğin temini, müşteri deneyimini arttırmak ve daha iyi / kullanıcı dostu hizmetlerin sunulması işlemlerinin yönetimi; müşteri ilişkileri ve müşteri memnuniyet yönetimi (örn. işlem teyidi ve memnuniyet aramalarının ve kurumsal müşteri ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi); talep / şikayet yönetimi; yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve zorunlu yasal bildirimlerin yapılması; hukuk ve danışmanlık işlerinin yürütülmesi; finans, muhasebe, faturalama ve tahsilat/alacak takibi işlemlerinin gerçekleştirilmesi; müşteri finansal risk yönetimi; denetim, iç denetim ve soruşturma; idari işler yönetimi (örn. kargo takibi); saklama ve arşiv yönetimi; bilgi güvenliğinin temini; ana hissedarlar ve/veya topluluk şirketleri ile yürütülen denetim, raporlama ve onay yönetimi; marka değerinin ve bilinirliğinin arttırılmasına yönelik kurumsal iletişim yönetimi (örn. tanıtım, lansman, stant, mağaza açılışı, sosyal medya vasıtasıyla gerçekleştirilen kampanyalar / yarışmalar) ile kitlesel ve/veya kişiye özel doğrudan ve dolaylı pazarlama süreçleri kapsamında işlenen kişisel veri kategorileriniz ile söz konusu kişisel verilerinizin işlenme amaçları aşağıda detaylı şekilde açıklanmaktadır.

 

Kişisel Veri Kategorisi

Kişisel Veri İşleme Amaçları

 

Talep / Şikayet Verisi

·       İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·       Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·       Talep / Şikayetlerin Takibi

·       Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Kimlik Verisi

·       Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·       Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

·       Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi

·       İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·       İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·       Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·       Organizasyon Ve Etkinlik Yönetimi

·       Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·       Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Talep / Şikayetlerin Takibi

·       Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini

·       Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

İletişim Verisi

·       Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·       Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

·       Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi

·       İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·       İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·       Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·       Organizasyon Ve Etkinlik Yönetimi

·       Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·       Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Talep / Şikayetlerin Takibi

·       Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini

·       Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Finans Verisi

 

·       Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·       Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

·       Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi

·       İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·       Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·       Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Talep / Şikayetlerin Takibi

·       Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Görsel ve İşitsel Veri

 

·       Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi

·       İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·       Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·       Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·       Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Talep / Şikayetlerin Takibi

·       Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Müşteri İşlem Verisi

·       Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·       Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

·       Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·       İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·       İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·       İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·       Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·       Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Talep / Şikayetlerin Takibi

·       Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini

·       Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

·       Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Hukuki İşlem Verisi

·       Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·       Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi

·       İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

İşlem Güvenliği Verisi

·       Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·       Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·       İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·       İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·       İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·       Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Talep / Şikayetlerin Takibi

·       Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

·       Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Pazarlama Verisi

·       Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·       İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·       Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·       Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·       Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

 

  1. Kişisel Verilerinizin Yurt İçinde ve/veya Yurt Dışında Yerleşik Üçüncü Kişilere Aktarılması

 

Şirketimiz bünyesinde kişisel verilerinize, yalnızca yukarıda detaylarına yer verilen amaçlar bakımından sınırlı yetki erişimine sahip çalışanlarımız tarafından kendi görevlerini yerine getirmek amacıyla gerekli ölçüde erişilebilmektedir.

 

Öte yandan toplanan kişisel verileriniz, KVKK’nın 8’inci ve 9’uncu maddeleri uyarınca veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması ve bulunması halinde açık rıza kişisel veri işleme şartları (hukuki sebepleri) kapsamında:

 

  • Şirket faaliyetlerinin yürütülmesi bakımından ürün ve/veya hizmet temin edilmesi amaçlarıyla tedarikçilerimize (örn. YMM, vergi ve hukuk danışmanları, nakliye, kargo, arşiv ve depo hizmet sağlayıcıları, e-fatura entegratör firmaları, aracı hizmet sağlayıcılar, bilişim teknolojileri ve veri barındırma hizmet sağlayıcıları),
  • Ürünlere/hizmetlere ilişkin finans ve muhasebe işleri ile finansal risklilik durumunun tespiti işlemlerinin planlanması veya gerçekleştirilmesi amaçlarıyla bankalara ve/veya alacak sigortası şirketlerine,
  • Şirketimizin faaliyetleri kapsamında iş sürekliliğinin sağlanması ve potansiyel iş birliklerinin kurulması amaçlarıyla iş ortaklarımıza ve potansiyel iş ortaklarımıza (örn. anlaşmalı bayiler ve yetkili servisler),
  • İletişim, denetim ve raporlama faaliyetlerinin planlanması veya gerçekleştirilmesi amaçlarıyla topluluk şirketlerimize,
  • Olası şirket birleşme, devralma, ortak girişim, bölünme ve sair yapısal değişikliklerde Şirketimizin hukuki ve finansal inceleme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amaçlarıyla potansiyel alıcı, satıcı veya işlemin muhatabı sair taraflar ve bunların sır saklama yükümlülüğü altındaki çalışanları, danışmanları ve ilgili sürece dahil olan veri tabanı hizmet sağlayıcılarına,
  • Kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması veya gerçekleştirilmesi amaçlarıyla sosyal medya platformlarına, ajanslara ve söz konusu içeriklere erişimi olan kişilere, ve
  • Şirketimizin hukuki yükümlüklerinin yerine getirilmesi ile hukuk işlerinin takibi amaçlarıyla kanunen yetkili kuruluşlara ve özel kişilere (örn. mahkemeler, vergi daireleri)

 

aktarılabilecektir.

 

  1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Süresi

 

Şirket faaliyetlerimiz sırasında elde edilen kişisel verileriniz, başta Anayasa olmak üzere KVKK, Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun şekilde hazırlanan Şirketimizin saklama ve imhaya ilişkin politika ve prosedürlerinde belirtilen genel prensipler ve düzenlemelere uygun şekilde saklanmakta ve imha edilmektedir.

 

Bu kapsamda kişisel verileriniz, KVKK’nın 5’inci ve 6’ncı maddelerinde yer alan kişisel veri işleme şartlarının tamamının ortadan kalkması halinde imha edilecektir. Kişisel verileriniz bu doğrultuda, Şirketimiz ile ilişkinizin sona ermesini takiben yasal zaman aşım süreleri boyunca işlenmeye devam edecektir. Açık rıza kişisel veri işleme şartına dayalı olarak işlenen kişisel verileriniz ise, açık rızanızı geri çekmeniz halinde ilk imha periyodunda imha edilecektir. Kişisel verilerinizin imha edilmesine ilişkin talepleriniz bakımından, işbu Aydınlatma Metni’nin 6’ncı bölümünü incelemenizi rica ederiz.

 

  1. KVKK Kapsamında Haklarınız

 

Kişisel veri sahibi olarak KVKK’nın 11’inci maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

 

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda ve kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

 

Yukarıda belirtilen haklarınıza yönelik başvurularınızı, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ hükümlerine uygun şekilde (yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza veya Şirketimize daha önce bildirmiş olduğunuz ve sistemlerimizde kayıtlı olan e-posta adresiniz üzerinden elektronik olarak Şirketimizin gerçek hak sahibi olduğunuzun tespitini gerçekleştirebilmesi amacıyla kimliğinizi doğrulayan bilgilerle/belgelerle* (T.C. kimlik numarası veya diğer ülke vatandaşları için pasaport numarası, tebligata esas yerleşim yeri adresi/iş yeri adresi, cep telefonu/telefon/faks numarası, e-posta adresi vb.) birlikte)

Miele İlgili Kisi Başvuru Formu.DOCX adresinden ulaşabileceğiniz İlgili Kişi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

 

* Söz konusu belgeler kapsamında herhangi bir özel nitelikli kişisel veriye (örn. din bilgisi veya kan grubu bilgisi) yer verilmemesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.